Ο Δήμος Τανάγρας έκλεισε όλες τις παιδικές χαρές και τους αθλητικούς χώρους

Λήψη προληπτικών μέτρων από το Δήμο Τανάγρας για την προστασία των πολιτών.

Στη λήψη προληπτικών μέτρων ενάντια στη διάδοση του επικίνδυνου κορωνοϊού προχωρά ο Δήμος Τανάγρας.

Το πρωί της Παρασκευής 13/3/2020, η ΔΗΚΕΤ του Δήμου Τανάγρας προχώρησε σε απολύμανση σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως Κλειστό Γυμναστήριο, στάδια, γήπεδα και γήπεδα 5Χ5, δημοτικά κτίρια που στεγάζουν πολιτιστικούς συλλόγους.

Πυρετωδώς εργάζονται τα εξειδικευμένα συνεργεία, ώστε μέχρι το μεσημέρι να έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση και σε όλα τα άλλα δημοτικά κτίρια (Δημαρχεία, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ).

Η απολύμανση πραγματοποιήθηκε με πιστοποιημένη διαδικασία και υλικά εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, απολύτως ασφαλή και αποτελεσματικά.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι:

1) Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι παιδικές χαρές του Δήμου σε όλες τις Δημοτικές ενότητες θα παραμείνουν κλειστές για τις επόμενες 15 ημέρες. Παρακαλούνται όλοι οι γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να βγαίνουν έξω από το σπίτι. (Δείτε συνημμένα το έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών, για την εφαρμογή του άρθρου 295 του ποινικού κώδικα περί «Παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών», όπου αναφέρονται οι ποινικές ευθύνες για την παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, καθώς και έγγραφο οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, για την παραμονή των παιδιών και των εφήβων στο σπίτι.)

2) Από την Δευτέρα 16/3/2020 και για τις επόμενες 15 ημέρες, οι υπηρεσίες του Δήμου (ΚΕΠ, ληξιαρχεία, έσοδα, ταμείο, πρωτόκολλο, τεχνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες καθαριότητας, κλπ, καθώς και το κτηματολόγιο) δεν θα δέχονται αιτήματα με την φυσική παρουσία πολιτών. Όλα τα αιτήματα μπορούν να κατατίθενται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι: «Ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και με αίσθημα ευθύνης προς τους δημότες μας έχοντας ως στόχο την πρόληψη και την προστασία τους από τον κορωνοϊό, προχωράμε σε απολυμάνσεις σε όλες τις αθλητικές και κτιριακές εγκαταστάσεις του Δήμου μας και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα βοηθήσουν τον περιορισμό της διάδοσης του ιού .

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα και αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για ό,τι άλλο τυχόν χρειαστεί.

Η ενημέρωση, η πρόληψη, η ψυχραιμία, η υπευθυνότητα και η ατομική ευθύνη όλων μας είναι τα σημαντικότερα «μέτρα» που μπορούμε να λάβουμε».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

Βασίλης Περγάλιας

Σχετικά